PATLICANLARDA ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI..MÜCADELESİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / PATLICANLARDA ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI..MÜCADELESİ..

patlıcanda erken yaprak yanıklığı ile ilgili görsel sonucu

ÖZELLİKLERİ

Nemli havada yaprak üzerindeki lekelerde koyu füme veya koyu yeşil renkli kadifemsi görünüşte olan miseller oluşur. Bunlar fungusun konidioforları ve konidilerinden ibarettir. Konidiler çok hücreli, uzun , koyu renkli, enine ve boyuna bölmeli olup uzun bazen çatallı uzantıları vardır.

Enfeksiyon umumiyetle topraktan olur. Fungus hayatini topraktaki bitki artıkları üzerinde devam ettirir. Tonumla da bulaşabilir. Fide devresinde kotiledon yapraklarda nekrotik lekeler meydana getirerek fidelerin ölmesine sebep olur. Ölü fideler üzerinde meydana gelen yoğun populasyon hastalığın yayılmasını sağlar. Hastalık 6-30°C ler arasında gelişir. Optimum gelişme sıcaklığı ise 28-30°C ' dir.

 

 BELİRTİLERİ

Bu hastalığa bitkilerin her devresinde rastlanır. Fidelerde kök çürüklüğü veya kök boğazı yanıklığı yapar. Hastalık yapraklarda, saplarda ve meyvelerde lekeler halinde görülür. Lekeler önce küçük gayri muntazam ve esmerdir. Sonra 1-2 cm kadar büyürler. Koyu gri bir renk alırlar ve genellikle merkezi daireler şeklinde sınırlanma gösterirler. Hastalık şiddetli olursa bütün yapraklar kurur ve dökülürler. Aynı lekeler bazen saplarda da meydana gelir. Bu lekelerin üstünden bazen sap tamamen ölür. Çiçek ve meyve sapları hastalığa yakalanırsa dökülürler. Meyvelerde genellikle sapın tutunduğu kısımda koyu renkli çökük, çoğunlukla sınırlanmış lekeler meydana gelir. Hastalık kısa zamanda bitkiyi öldürür ve çok fazla miktarda ürün kaybına neden olur. Sebze ekilisi yapılan alanlarda hastalığın zararını her zaman görmek mümkündür. Ancak bazı yıllar epidemi yapabilir.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Temiz tohum kullanılması, fideliklerin ve seraların sık sık havalandırılması, aşırı sulamadan kaçınılması, hastalıklı fidelerin ve tarladaki hastalıklı bitki artıklarının imha edilmesi gereklidir.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Gerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır.

ZİRAİ İLAÇLARI VE UYGULAMA REÇETELERİ


İlaç Detayları :
Etken Madde Formülasyon Miktar
Anilazine WP 200 g
Azoxystrobin 250 g/l SC 75ml
Bakır hidroksit % 40 DF 250 g
Bakır hidroksit % 50 WP 250 g
Bakır kalsiyum oksiklorid % 16 WP 100 g
Bakır oksiklorid % 50 g/l WP 500 ml
Bakır oksiklorid + Maneb 37,5+%20 WP 300 g
Bakır oksiklorid 357.5 g/l FL 420 ml
Bakır oksiklorid 700 g/l FL 175 ml/da
Bakır oksit % 50 WP 500 g
Bakır sülfat + Manep 13+%30 WP 350 g (domates)
Bakır Tuzları + Mancozeb 21+ %20 WP 300 g
Basic Bakır sulfat 193 g/l SC 500 ml
Basic Bakır sulphate % 52,5 WP 400 g
Captan 500 g/l FL 300 ml
Chlorothalonil + Bakıroksiklorid 25 + %25 WP 300 g
Chlorthalonil + Bakır hidroclorid 317+317 g/l SC 250 ml
Cymoxanil + Famaxone %30+22,5 DF 40 g
Cymoxanil + Mancozeb %6,25+62,5 DF 80 g
Dimethomorph + Bakıroksiklorid 6 + %40 WP 300 g
Famaxadone + Mancozeb %6,25+62,5 DF 80 g
Folpet % 50 WP 300 g/dekar
Iprodione % 50 WP 100 g
Mancozeb % 680 WP 200 g
Mancozeb % 72 WP 250 g
Mancozeb % 75 WG 200 g
Maneb % 80 WP 200 g
Maneb 473,64 g/l SC 350 ml
Metiram Complex % 80 DF 175 g
Propineb % 70 WP 300 g
Teboconazole 250 g/l EC 50 ml
Tebuconazole % 25 WP 50 g
Yağ ve rosin asitlerinin Bakır Tuzları % 51,4 EC

200 ml

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER:  Patlıcanda erken yaprak yanıklığı nedir, patlıcanda erken yaprak yanıklığı, yaprak lekesi ile mücadele,  patlıcan hastalıkları,  patlıcan bakımı,  patlıcan bakım gübresi, gübreleri, patlıcan hastalığı, hastalıkları,  patlıcan besleme gübreleri, gübre üretimi, patlıcan gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, patlıcan gübresi nasıl yapılır, patlıcanda erken yaprak yanıklığı ilaç ile tedavi,  patlıcan mantar hastalığı mantar hastalıkları, patlıcan gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  patlıcan ilaçlama,  patlıcan ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, patlıcanda erken yaprak yanıklığı ile kültürel mücadelepatlıcanda erken yaprak yanıklığı ile ilaç ile mücadelepatlıcanda erken yaprak yanıklığı için ilaç.



SOLVER KİMYA