|
KOZMETİK HAMMADDELERİ VE KULLANILDIĞI ALANLAR : | Cocoa Butter | | Stick ürünlerde kullanılan önemli bir yağdır. | | Jojoba Oil | | Mükemmel oksidatif stabiliteye sahip sıvı wax esteridir | | Nexbase 2006 FG | Hydrogenated Poly-1-Decene | Yüksek saflıktaki ilaç ve kozmetik aplikasyonlarda kullanılabilen yağlayıcı ve nemlendirici özellikte yüksek performanslı yağdır. | | Shea Butter | | Vücut sıcaklığında erime özelliğine sahip önemli bir geri yağlandırıcıdır. Emülsiyonlarda bağlayıcı bileşen olarak kullanılır. Saf shea butter kullanılarak 3-4 faktörlük bir güneş koruması elde edilebilir. Yanık ve irite olmuş ciltlerin tedavisinde kullanılabilir. | | Apricot Kernel Oil | | Kayganlık verme özelliğine sahip geri yağlandırıcıdır. Epidermisten nem kaybını önleyen etkin bir nemlendiricidir. Berrak ürünlerde kullanılabilir. | | Avocado Oil | | Hassas cilt tiplerine uygun ürünlerde kullanılabilir. Büyük oranda yağ asidi içeriği ile diğer bitkisel yağlara oranla cilt tarafından çok kolay emilir. Güneş koruyucu ürünlerinde etkindir. | | Borage Oil | | Mükemmel bir doğal geri yağlandırıcı olmasının yanında cilde esnekliğini geri kazandıran bir maddedir. | | Castor Oil | | Hafif bir nemlendirici olmanın yanı sıra mükemmel film oluşturma ve pigment ıslatma özelliklerine sahiptir. Renkli kozmetik ürünlerinde ve alkol bazlı ürünlerde kullanılabilir. | | Evening Primrose Oil | | Yapısındaki lineloik asit içeriği cilt tarafından emilerek trans epidermal su Kaybına karşı cildi koruyarak cilt üzerinde bir bariyer fonksiyonu oluşturur. | | Grape Seed Oil | | Yüksek oranda lineloik asit ve yağ asidi içeriği ile cilt tarafından emildiğinde trans epidermal su kaybını azaltır ve cilt elastikiyetini yeniden kazandırır. Cilt üzerinde uzun süreli etki yapar. | | Macadamia Nut Oil | | Düşük konsantrasyonlarda tokoferol içerir. En önemli özelliği sebum yapısı ile benzer özellik göstermesidir. Daha yaşlı ciltlerin yenilenmesine yardımcı olur. Masaj kremleri ve yağlarında kullanılabilen önemli bir bileşendir. | | Rice Bran Oil | | Yüksek oranda tokoferol içeriği ile E vitaminine çok yakındır. Etkin bir UV filtresidir, cilt üzerindeki güneş yanıklarının etkisini azaltır. Antioksidan özellik gösterir. |
|