|
|
|
KOZMETİKTE EMÜLGATÖRLER VE KORUYUCULAR |
|
SORBİTAN ESTERLERİ POLYSORBATE 20 KULLANIMI : Diğer kozmetik bileşenler ile kombine edilerek düşükten orta düzeylere kadar viskozitesi olan losyonlar ve yumuşak kremler üretilir. Bebek şampuanlarında hassas temizleme etkisi yapar. LIPOSORB L 20 Doğal ve hafif alkalin asit pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücü POLYSORBATE 60 KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, parfüm ürünleri için çözücü. Ayrıca farmasi için emülgatör ve vitaminler için çözüdür. LIPOSORB S 20 Doğal ve hafif alkalin asit pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücü POLYSORBATE 80 KULLANIMI : El ve vücut kremleri, losyonlar, saç bakım mamülleri için uygundur. Kolonyalar, traş sonrası ürünler ve kolonyalarda kullanılan parfüm ve vitaminler için çözücüdür LIPOSORB O 20 Doğal ve hafif alkalin asit pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücü SORBITAN OLEATE KULLANIMI : Balmumu / boraks ve diğer w/o emülsifiye sistemlerinde emülsiyon aktivitesini geliştirir. Banyo yağları için dağılmayı kolaylaştırır ve sulu sistemlere suda dağılım özelliği kazandırır LIPOSORB O Doğal ve hafif alkalin asit pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücü SORBITAN SESQUI OLEATE KULLANIMI : Non-iyonik sistemler için temel emülgatör , balmumu / boraks , kalsiyum , magnezyum stearat gibi ikili sabun sistemleri için yardımcı emülgatördür .Ortaya çıkan w/o krem ve losyonları özellikle temizleme, zenginleştirilmiş cilt bakım ürünleri, saç bakım mamülleri ve balsamlar , dermatolojik mamüllerde kullanılır LIPOSORB SQO Doğal ve hafif alkalin asit pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücü SORBITAN TRISTEARATE KULLANIMI : Kozmetik, tuvalet ürünleri ve farmasi ürünleri için w/o sitemlerinin emülgatörü olarak , O/W emülsiyonlarında, yardımcı emülgatör olarak kullanılır. LIPOSORB TS Nötr ve hafif alkaliler , asidik pH sistemleri için non-iyonik O/W emülgatör ve çözücüdür. FOSFORİK ASİT ESTERLERİ CETYL PHOSPHATE KULLANIMI : Geniş bir spektrumda yağ ve yağlandırıcılar içeren, O/W krem / sütleri. Özellikle suya dayanıklı güneş bakım formüllerine uygun olarak üretilmiştir. HOSTAPHAT CC 100 Farklı bazlarla kısmen nötralize edildiğinde çok etkili anyonik emülgatördür STEARYL PHOSPHATE KULLANIMI : Kremler, losyonlar, güneş koruma mamülleri HOSTAPHAT CS 120 O/W ve W/O tipi krem ve losyonlar için EO içermeyen Anyonik emülgatördür. TRILAURETH – 4 PHOSPHATE KULLANIMI : Liquid & creamy O/W emulsions and lotions Sıvı ve kremsi O/W emülsiyonları ve losyonlar HOSTAPHAT KL 340 D Parafin ve ester yağları üzerinde emülsifiye edici etkisi iyidir. Soğuk proses edilir. Özellikle güneş koruyucu losyonlara uygundur. TRISTEARETH – 4 PHOSPHATE KULLANIMI : Liquid & creamy O/W emulsions and lotions . Sıvı ve kremsi O/W emülsiyonları ve losyonlar. HOSTAPHAT KW 340 D Parafin ve ester yağları üzerinde emülsifiye edici etkisi iyidir. El kremleri için uygundur. YAĞ ASİDİ ESTERLERİ POLYGLYCERYL 2 SESQUIISOSTEARATE KULLANIMI : W/O emülgatör olup , aynı zamanda O/W sistemlerinde yardımcı emülgatör olarak kullanılır . Özellikle yumuşak krem üretimi için uygundur HOSTACERIN DGI W/O emülgatör olarak yüksek oranda parafin ve ester içeren sistemlerde kullanılır .W/O sistemlerin cilt üzerinde mükemmel dağılımını sağlar. PEG-10 POLYGLYCERYL-2 LAURATE KULLANIMI : Likit ve kremimsi O/W emülsiyonlarda kullanılır HOSTACERIN DGL Likit emülgatör olup , soğuk proses olarak kullanılabilir . Az miktarda kullanılır . Yağlar için çözücü özellik gösterir . PEG-4 POLYGLYCERYL-2 STEARATE KULLANIMI : Likit ve kremimsi O/W emülsiyonlarda kullanılır HOSTACERIN DGSB EO içermeyen viskozite arttırıcı ve O/W sistemler için yardımcı emülgatör POLYGLYCERYL-3 SESQUIISOSTEARATE KULLANIMI : W/O emülgatör ve O/W sistemler için yardımcı emülgatör . Özellikle yumuşak krem üretimine uygun HOSTACERIN TGI Parafin ve esterleri emülsiye etmekde kapasitesi yüksek emülgatör . W/O sistemlerin cilt üzerinde mükemmel dağılımını sağlar PEG – 40 STEARATE KULLANIMI : Gliserinmonostearate veya sorbitan stearate ile birlikte kullanılan yağları ve vaksları emülsiye etme özelliğinin yanında , aluminum chlorhydroxide ile uyumludur. Özellikle cilt ve saç bakım mamüllerinde , antiperspirant ve asidik formüllerde tavsiye edilir LIPOPEG 39 - S Mükemmel , non-iyonik , O/W emülgatör . Alkali , nötr ve asidik sistemlere uygun PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL KULLANIMI : Şampuan ve banyo kozmetiklerinde kullanılan aktif maddeler için çözücü EMULSOGEN HCO 040 Parfüm ve özel yağlar için çözücü . O/W sistemler için emülgatör PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL KULLANIMI : Solubilizer for active substances , fats and essential oils in shampoos & bath products Şampuan ve banyo kozmetiklerinde kullanılan aktif maddeler için çözücü EMULSOGEN HCO 060 Parfüm ve özel yağlar için çözücü . O/W sistemler için emülgatör . EMÜLSİYE EDİCİ KREM ANA BAZI FATTY ACID POLYGLYCEROL ESTER & STABILIZER & WAXES KULLANIMI : Likit ve krem formundaki W/O emülsiyonlar için emülgatör . HOSTACERIN WO Kolay formüle edilebilen emülsiyon bazı PEG- 100 STEARATE & GLYCERYL STEARATE KULLANIMI : Kozmetik , banyo ve pomat tarzı farmasötik mamüllerde, kendisi emülsiye olabilen bazdır .% 5 – 20 arası kullanım ile istenilen viskozitede mamül hazırlanabilir . Antiperspirant tarzı yüksek elektrolit içeren formüllerde kullanıma uygundur . LIPOMULS 165 O/W sistemler için non-iyonik , viskozite arttırıcı ve emülgatör olarak kullanılır . Hafif alkali , nötr ve asidik sistemlere uygundur . YAĞ ALKOLÜ ETERLERİ COCETH – 10 KULLANIMI : Emülsiyonlar , esanslar ve aktif maddeler için emülgatör GENAPOL C - 100 Aktif maddeler ve esanslar için çözücü CETEARETH – 3 KULLANIMI : Co-emulsifier and thickener for emulsions Emülsiyonlar için yardımcı emülgatör ve viskozite arttırıcı HOSTACERIN T - 3 Non-iyonik yapıda asıl ve yardımcı emülgatör . Katyonik sistemlere de uygun POLİETİLEN GLİKOLLER POLYGLYCOL TYPES KULLANIMI : Nemlendirici , çözücü , su içeren sistemler için taşıyıcı antistatik etki , parfüm fiksatörü , temizleyici etki , diş macunları POLYGLYCOL 300 , 400 , 600 Düşük toksiklik gösterir ve cildi irite etmez PEG 800 KULLANIMI : Çözücü , su içeren sistemler için taşıyıcı , antistatik etki, viskozite arttırıcı , tablet üretiminde kaydırıcı , bağlayıcı POLYGLYCOL 35000 AKTİF MADDELER VE KORUYUCU MADDELER
QUATERNER AMONYUM BİLEŞİMLER DISTEARYLDIMONIUM CHLORIDE KULLANIMI : Şekillendirme sonrası saç bakım mamülleri ve balsamlar GENAMIN DSAC Çok iyi yumuşatma ve antistatik etki BEHENTRIMONIUM CHLORIDE KULLANIMI : Şekillendirme sonrası saç bakım mamülleri ve balsamlar GENAMIN KDMP Özellikle çok yıpranmış saçlar için mükemmel yumuşatıcı etki PEG-5 STEARYLAMONIUM LACTATE KULLANIMI : Güneşten koruyucu formüllerde , kremlerde , şampuanlar GENAMIN KSL Doğal yağlar ile uyumlu karboksilik ester , cilde yağlandırmadan yumuşaklık hissi veren etki , Aktif maddeler için çözücü STEARTRIMONIUM CHLORIDE KULLANIMI : Güneşten koruyucu formüllerde , kremlerde , şampuanlarda GENAMIN STAC Suda çözünen , ipeksi his veren yağsız yağlandırıcı AKTİF MADDELER ALLANTOIN KULLANIMI : Kozmetik mamüllerin dermatolojik etkisini arttırıcı aktif madde ALLANTOIN Cildi yumuşatıcı , nemlendirici , düzenleyici , tahriş olmasını engelleyici ALUMINIUM CHLOROHYDRATE KULLANIMI : Antiperspirant üretimi için aktif madde LOCRON L , LIC , LIF , P , S Tüm deodorantlar için uzun süreli ter önleme – düzenleme etkisi PIROCTONE OLAMINE KULLANIMI : Kepek önleyici aktif madde OCTOPIROX Alkol , su ve yüzey aktiflerde çözünür . Kepek önleyici berrak şampuan formülasyonuna uygundur . SODIUM ISOSTEAROYL LACTYLATE KULLANIMI : Shampoos , cream , shaving products , body care products Şampuan , krem , traş mamülleri , vücut bakım ürünleri vs. PATIONIC ISL Yıpranmış saçların iyileşmesinde , protein ile etkileşime giren mükemmel nemlendirici BÖLÜM 5 : YARDIMCI YÜZEY AKTİF MADDELER PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL KULLANIMI : Şampuan ve banyo kozmetiklerinde kullanılan aktif maddeler için çözücü EMULSOGEN HCO 040 Parfüm ve özel yağlar için çözücü . O/W sistemler için emülgatör PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL KULLANIMI : Solubilizer for active substances , fats and essential oils in shampoos & bath products Şampuan ve banyo kozmetiklerinde kullanılan aktif maddeler için çözücü EMULSOGEN HCO 060 Parfüm ve özel yağlar için çözücü . O/W sistemler için emülgatör . EMÜLSİYE EDİCİ KREM ANA BAZI FATTY ACID POLYGLYCEROL ESTER & STABILIZER & WAXES KULLANIMI : Likit ve krem formundaki W/O emülsiyonlar için emülgatör . HOSTACERIN WO Kolay formüle edilebilen emülsiyon bazı PEG- 100 STEARATE & GLYCERYL STEARATE KULLANIMI : Kozmetik , banyo ve pomat tarzı farmasötik mamüllerde, kendisi emülsiye olabilen bazdır .% 5 – 20 arası kullanım ile istenilen viskozitede mamül hazırlanabilir . Antiperspirant tarzı yüksek elektrolit içeren formüllerde kullanıma uygundur . LIPOMULS 165 O/W sistemler için non-iyonik , viskozite arttırıcı ve emülgatör olarak kullanılır . Hafif alkali , nötr ve asidik sistemlere uygundur . YAĞ ALKOLÜ ETERLERİ COCETH – 10 KULLANIMI : Emülsiyonlar , esanslar ve aktif maddeler için emülgatör GENAPOL C - 100 Aktif maddeler ve esanslar için çözücü CETEARETH – 3 KULLANIMI : Co-emulsifier and thickener for emulsions Emülsiyonlar için yardımcı emülgatör ve viskozite arttırıcı HOSTACERIN T - 3 Non-iyonik yapıda asıl ve yardımcı emülgatör . Katyonik sistemlere de uygun POLİETİLEN GLİKOLLER POLYGLYCOL TYPES KULLANIMI : Nemlendirici , çözücü , su içeren sistemler için taşıyıcı antistatik etki , parfüm fiksatörü , temizleyici etki , diş macunları POLYGLYCOL 300 , 400 , 600 Düşük toksiklik gösterir ve cildi irite etmez PEG 800 KULLANIMI : Çözücü , su içeren sistemler için taşıyıcı , antistatik etki, viskozite arttırıcı , tablet üretiminde kaydırıcı , bağlayıcı POLYGLYCOL 35000 Düşük toksiklik gösterir ve cildi irite etmez . Emülsiye etme özelliği yoktur . Alkol ve suda çözünür Düşük toksiklik gösterir ve cildi irite etmez . Emülsiye etme özelliği yoktur . Alkol ve suda çözünür
UV ABSORBANLAR PEG 25 PABA KULLANIMI : Tüm kozmetik ve temizlik mamülleri UVINUL P 25 Suda çözünen UV-B filtresi BENZOPHENON 4 KULLANIMI :Tüm kozmetik ve temizlik mamülleri UVINUL MS 40 Suda çözünen geniş spekturumlu filtre , tüm dünyada onaylı BENZOPHENON 3 KULLANIMI : Tüm kozmetik yağlar ve diğer mamülleri UVINUL M 40 Yağda çözünen geniş spekturumlu filtre , tüm dünyada onaylı SULFONATED BENZOTRIAZOLE DERIVATIVES KULLANIMI :Işığa maruz kalan tüm anyonik , non-iyonik mamüllerde , formüle bağlı olarak pH 9’a kadar etkili CIBAFAST H LIQUID Suda çözünen , UVA & UVB ışınlarına etkili , radikaller için tutucu DIETHYLAMINOHYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE KULLANIMI : Cilt ve güneşe karşı koruyucu mamüller UVINUL A PLUS Uzun dalga boyunda UV ışınlarına karşı etkili filtre ( UVA-I) ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE & DIETHYLAMINOHYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE KULLANIMI : Cilt ve güneş bakım ürünleri UVINUL A PLUS B Uzun dalga boyunda UV ışınlarına karşı etkili filtre (UV-A ve UV-B ) LANOLİN VE TÜREVLERİ LANOLIN OIL KULLANIMI : Banyo yağları, kremler, losyonlar, susuz el temizleyiciler, dekoratif kozmetikler & saç bakım ürünleri vb. LANOLIN OIL Doğal yumuşaklık ve kozmetik his , nemlendirme, iritasyonu azaltma özelliği vardır. LANOLIN KULLANIMI :Kremler, losyonlar, susuz el temizleyicileri vb. LANOLIN Epidermal nemlendirme ve yağlandırma gibi fonksiyonel özelliklere sahip olduğu gibi krem ve merhem formundaki farmasi ürünlerinede uygundur . PEG - 75 LANOLIN KULLANIMI : Sabun ve deterjan sistemlerinin yanı sıra şampuanlar, balsamlar, banyo mamülleri, krem ve losyonlar MEDLAN 75 Nemlendirme, geri yağlandırma, yağ ve parfüm çözme ve yağlandırma özellikleri VİTAMİNLER D – PANTHENOL KULLANIMI : Sabun ve deterjan sistemlerinin yanısıra şampuanlar, balzamlar, banyo mamülleri, kremler, losyonlar, tonikler D – PANTHENOL Su içerisinde %75 lik D-Panthenol çözeltisi, kozmetik endüstrisi için aktif bileşen VITAMIN E ACETATE KULLANIMI : Sabun ve deterjan sistemlerinin yanı sıra balsamlar, banyo mamülleri, krem ve losyonlar VITAMIN E ACETATE Hidrokarbonlarda, alkolde, doymuş ve doymamış yağlarda çözünür, suda çözünmez POLİMERLER VE VİSKOZİTE ARTTIRICILAR BAKIM POLİMERLERİ POLYPROPYLENE TEREPHTALATE KULLANIMI : Şampuanlar, duş jelleri, banyo köpüğü. O/W emülsiyonları, özellikle yumuşak kremlerin üretimi için uygun. ARISTOFLEX PEA Çok fonksiyonlu biyolojik parçalanabilir polimerler. Durulama gerektirmeyen mamüller için formule edildiğinde dokunma hissi ve köpük estetiğini geliştirir. Durulama gerektiren mamüller için etkili O/W emülgatördür, özellikle de hafif losyonlar için uygundur. POLYQUATERNIUM – 43 KULLANIMI : Duş jelleri, saç şekillendirme köpükleri, jeller, spreyler, şampuan ve balsamlar BOZEQUAT 4000 Geliştirilmiş dokunma hissi, antistatik etki ve parlaklık özellikleri sağlayan yüksek performanslı katyonik tetrapolimer (Anyonik yüzey aktifleri ile uyumlu) POLYQUATERNIUM – 7 KULLANIMI : Banyo köpüğü, bronzlaştırıcı losyonlar, dudak ürünleri ve kremli şampuanlar SALCARE SC 11 Non-iyonik ve katyonik bileşenlerin olduğu durumlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş katyonik polimer. Ayrıca anyonik yüzey aktifleri ve anyonik viskozite arttırıcılar ile sınırlı kullanım. POLYQUATERNIUM – 6 KULLANIMI : Saç bakım mamülleri , perma, nötralizatör , saç boyaları formüllerinde kullanılan katyonik polimer. GENAMIN PDAC Saç ve ciltte yüksek da POLİMERİK FİLM YAPICILAR VA / CROTONATES COPOLYMER KULLANIMI : Likit formda , alkol içeren saç şekillendiricilerinde kullanılan film yapıcı ARISTOFLEX A 60 Film yapıcı. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Gazlı sprey, pompalı sprey şeklindeki saç şekillendiriciler için DIAFORMER Z 711 N & 712 N , Propellantlar ile iyi uyumlu, güçlü tutuş. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Köpük formundaki saç şekillendiricileri için DIAFORMER Z 731 N Propellantlar ile iyi uyumludur . Güçlü tutuş etkisi vardır . Özellikle saç köpüklerinde, stabil ve kremsi köpükler oluşturur. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Jel formülasyonları DIAFORMER Z 751 N Karbomerler ile iyi uyumludur . Şeffaf , yüksek viskoziteli jeller oluşturur. VİSKOZİTE ARTTIRICILAR PEG – 150 DISTEARATE KULLANIMI : Krem ve losyonlar, özellikle yüksek elektrolit içeren sistemler için emülgatör . Kişisel bakım mamülleri ve şeffaf şampuanlar için etkili viskozite arttırıcı bir kalınlaştırıcı. LIPOPEG 6000 DS Nötr , hafif asidik ve alkali sistemler için, non-iyonik O/W emülgatör . POLİMERİK VİSKOZİTE ARTTIRICILAR AMMONIUM ACRYLDIMETHYLTAURATE / VP COPOLYMER KULLANIMI : Su içeren sistemler için jelleştirme ajanı, O/W emülsiyonları için viskozite arttırıcı ARISTOFLEX AVC Losyon ve emülsiyonlar için viskozite arttırıcı . Nötralize edilmesi gerekmez . Düşük pH seviyelerinde bile viskozite arttırır . yanıklılık. Suda çözünürlük SİLİKONLAR
CAPRYLYLY TRIMETHICONE KULLANIMI : Cilt ve saç bakım ürünlerinde , güneşten koruyucu bakım mamüllerinde kullanılır . SILCARE 31 M 50 Aromatik yapı içermeyen , taşıyıcı likit, 15-30 cSt CAPRYLYLY TRIMETHICONE KULLANIMI :Cilt bakım, saç bakım, güneş bakım ürünleri, renkli kozmetikler SILCARE 41 M 15 Tamamen buharlaşabilen alkylsilikon , uyumlu ve taşıyıcı likit mamül STEARYL DIMETHICONE KULLANIMI : Dekoratif kozmetikler ve emülsiyonlarda kullanılır . SILCARE 41 M 65 Kapatıcı yağlandırıcı, saç dökülmesini engelleyici, düşük erime derecesine sahip alkilsilikon vaks (30 o C ) C 20 – 24 ALKYL DIMETHICONE KULLANIMI : Decorative cosmetics,emulsions,oil gels. Dekoratif kozmetikler, emülsiyonlar, yağ içeren jeller SILCARE 41 M 70 Kapatıcı, yağın viskozitesini arttırıcı özellikte , yüksek erime noktasına sahip alkilsilikon vaks (50 o C ) C 24 – 28 ALKYL DIMETHICONE KULLANIMI : Decorative cosmetics,emulsions,oil gels. Dekoratif kozmetikler, emülsiyonlar, yağlı jeller SILCARE 41 M 80 Kapatıcı, yağın viskozitesini arttırıcı özellikte , yüksek erime noktasına sahip alkilsilikon vaks (60 o C ) YAĞLANDIRICILAR & ESTERLER BÖLÜM 5 : YARDIMCI YÜZEY AKTİF MADDELER POLİMERİK FİLM YAPICILAR VA / CROTONATES COPOLYMER KULLANIMI : Likit formda , alkol içeren saç şekillendiricilerinde kullanılan film yapıcı ARISTOFLEX A 60 Film yapıcı. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Gazlı sprey, pompalı sprey şeklindeki saç şekillendiriciler için DIAFORMER Z 711 N & 712 N , Propellantlar ile iyi uyumlu, güçlü tutuş. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Köpük formundaki saç şekillendiricileri için DIAFORMER Z 731 N Propellantlar ile iyi uyumludur . Güçlü tutuş etkisi vardır . Özellikle saç köpüklerinde, stabil ve kremsi köpükler oluşturur. AMINOXID METHACRYLATE COPOLYMER KULLANIMI : Jel formülasyonları DIAFORMER Z 751 N Karbomerler ile iyi uyumludur . Şeffaf , yüksek viskoziteli jeller oluşturur. VİSKOZİTE ARTTIRICILAR PEG – 150 DISTEARATE KULLANIMI : Krem ve losyonlar, özellikle yüksek elektrolit içeren sistemler için emülgatör . Kişisel bakım mamülleri ve şeffaf şampuanlar için etkili viskozite arttırıcı bir kalınlaştırıcı. LIPOPEG 6000 DS Nötr , hafif asidik ve alkali sistemler için, non-iyonik O/W emülgatör . POLİMERİK VİSKOZİTE ARTTIRICILAR AMMONIUM ACRYLDIMETHYLTAURATE / VP COPOLYMER KULLANIMI : Su içeren sistemler için jelleştirme ajanı, O/W emülsiyonları için viskozite arttırıcı ARISTOFLEX AVC Losyon ve emülsiyonlar için viskozite arttırıcı . Nötralize edilmesi gerekmez . Düşük pH seviyelerinde bile viskozite arttırır . NEOPENTYLGLYCOL DICAPRYLATE KULLANIMI : Düşük viskoziteli, renksiz, kokusuz bir sıvıdır. Emilme özelliği mükemmeldir. Uygulandıktan sonra mat bir görünüş ve çok ince, ipeksi bir dokunuş bırakır, vs. LIPONATE NPGC – 2 Anyonik, non-iyonik, katyonik yüzey aktifleri ile uyumlu doğal, non-iyonik mamül. GLYCOL STEARATE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım mamülleri , dekoratif kozmetikler, güneşten koruma ürünleri, temizlik mamüllerinde kullanılır. LASEMUL 62 Ester yapısında , emülgatör özelliği taşıyan , opaklaştırıcı mamül , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı özellik taşır. CETEARYL STEARATE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş bakım ürünleri ve temizlik mamüllerinde kullanılır. LASEMUL 260 Ester yapısında , cilt düzenleyici etki GLYCOL DISTEARATE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş bakım ürünleri ve temizlik mamüllerinde kullanılır. LASEMUL 2 / 62 Ester yapısında ve emülsiyon stabilize edici , opaklaştırıcı mamül , cilt düzenleyici ve viskozite arttırıcı etki verir. MYRISTYL MYRISTATE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş bakım ürünleri ve temizlik mamüllerinde kullanılır. WAGLINOL 21414 Ester yapısında , cilt düz CETYL PALMITATE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneşten koruyucu bakım ürünleri , bebek bakım ve temizlik mamüllerinde kullanılır. WAGLINOL 23016 Ester yapısında , cilt düzenleyici ve kapatıcı etki sağlar , parfüm bileşeni olarak etkilidir. CETEARYL OCTANOATE KULLANIMI : Cilt bakım, güneş bakım, bebek bakım ürünleri WAGLINOL 250 M Kozmetik emülsiyonların cilt üzerindeki dağılımını geliştirir, cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. CETEARYL ISONONANOATE KULLANIMI : Baz olarak , nemlendirme ürünlerinin hazırlanması WAGLINOL 2559 Cilt düzenleyici , yağlandırıcı, saç düzenleyici ajan CAPRYLIC CAPRIC MONOGLYCERIDE KULLANIMI : Saç ve cilt bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş bakım ürünleri, ve temizlik mamüllerinde , bebek bakım ürünleri, parfümlü mamüllerin hazırlanmasında kullanılır. WAGLINOL 9280 Cilt düzenleyici – yağlandırıcı mamül CETEARYL OCTANOATE KULLANIMI : Cilt bakımı, güneşten korunma mamülleri , bebek bakım ürünlerinde yer alır. WAGLINOL 255 Kozmetik emülsiyonların ciltteki yayılımını geliştirir, cildi yumuşatır ve düzgünleştirir . ISOPROPYL MYRISTATE KULLANIMI : Cilt bakım, güneşten korunma mamülleri , bebek bakım ürünleri, parfüm, dekoratif kozmetikler, etc. WAGLINOL 6014 Ester yapısında , bağlayıcı olarak da kullanılan , parfüm bileşeni , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki sağlar . ISOPROPYL PALMITATE KULLANIMI : Cilt bakım, güneş bakım, bebek bakım ürünleri, parfüm, dekoratif kozmetikler, vb. WAGLINOL 6016 Ester yapısında , bağlayıcı olarak da kullanılan , parfüm bileşeni , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki sağlar . PEG 7 GLYCERYL COCOATE KULLANIMI: Cilt bakım, bebek bakım ürünleri, saç ve cilt temizleyiciler, saç spreyleri, banyo köpüğü vb. WAGLINOL 9288 HE Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı, yüzey aktifleri – emülsifiye edici özellik taşır . C12 - C15 ALKYL BENZOATE KULLANIMI : Cilt bakım, bebek bakım ürünleri, saç ve cilt temizleyiciler, dekoratif kozmetikler, saç spreyleri, banyo köpüğü vb. WAGLINOL 1215 AB Ester yapısındadır . Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etkisi vardır. OCTYL PALMITATE KULLANIMI : Cilt bakım, saç ve cilt temizleme, dekoratif kozmetikler, saç spreyleri, banyo köpüğü vb. WAGLINOL 13016 Ester yapısındadır . Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etkisi vardır. ISONONYL ISONONANOATE KULLANIMI : Cilt bakım, dekoratif kozmetikler, traş mamülleri vb. WAGLINOL 1449 Ester yapısındadır . Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etkisi vardır. CETYL OCTANOATE KULLANIMI : Cilt bakım, saç ve cilt temizleyicileri, dekoratif kozmetikler, saç spreyleri, banyo köpüğü vb. WAGLINOL 242 Ester yapısındadır . Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etkisi vardır. PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE DICAPRATE KULLANIMI : Cilt bakım ürünler, dekoratif kozmetikler, traş mamülleri vb. WAGLINOL 2 / 7680 Ester yapısındadır . Cilt düzenleyici ve kapatıcı etkisi vardır. GLYCERYL DI LAURATE KULLANIMI : Dekoratif kozmetikler, parfümler WAGLINOL 2 / 9228 Gliseril ester yapısında olup , cilt düzenleyici , yağlandırıcı olarak kullanılır. CAPRYLIC CAPRIC TRIGLYCERIDE KULLANIMI : Cilt bakım, saç bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, traş mamülleri, vb. WAGLINOL 3 / 9280 Yağ , parfüm bileşeni , cilt düzenleyici , kapatıcı olarak kullanılır. DECYL OLEATE KULLANIMI : Cilt bakım, saç bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş ürünleri, traş mamülleri vb. WEICHOL 158 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı olarak kullanılır . GLYCERYL OLEATE KULLANIMI : Cilt bakım, saç bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, traş mamülleri, vb. WEICHOL 92 Ester yapısında olup , parfüm bileşeni , cilt düzenleyici , yağlandırıcı, yüzey aktif maddeleri emülsifiye edici olarak kullanılır. DI ISOPROPYL ADIPATE KULLANIMI : Cilt kondisyon ajanları, yağlandırıcılar DOCOIL DIPA Ester yapısında olup , plastifiye edici ve çözücü özellik taşır . enleyici etki özelliği vard OCTYL STEARATE KULLANIMI : Cilt bakımı, saç bakımı ürünleri, dekoratif kozmetikler, güneş bakım ürünleri, traş mamülleri, vb. LASEMUL 130 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . OCTYL ISONANOATE KULLANIMI : Kişisel temizlik ürünleri, bazlar vb. WAGINOL 13009 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . ISOPROPYL STEARATE KULLANIMI : Nemlendirme, cilt bakım, traş ürünleri, temizlik mamüllerinde , oje çözücü vb. LASEMUL 60 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . NEOPENTHYL GLYCOL DIETHYL HEXANOATE KULLANIMI : Dekoratif kozmetikler, cilt bakım mamülleri, traş mamülleri, temizlik mamüllerinde , vb. WAGLINOL 10408 Ester yapısında olup , su içermeyen sistemlerde viskozite arttırıcı mamül olarak kullanılır .Cilt düzenleyici ve yağlandırıcı mamüldür . C12 - C15 OCTANOATE KULLANIMI : Cilt bakım, bebek bakım ürünleri, saç ve cilt temizleyicileri, dekoratif kozmetikler, saç spreyleri, banyo köpüğü vb. WAGLINOL 1215 O Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . GLYCERYL MONO LAURATE KULLANIMI : Dekoratif kozmetikler, cilt bakım ürünleri, traş ürünleri, temizlik mamüllerinde vb. WAGLINOL 9212 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . Yüzey aktifleri, emülsifiye edici özellik taşır. GLYCERYL COCOATE KULLANIMI : Saç ve cilt temizleme, temizlik mamüllerinde, dekoratif kozmetiklerde vb. WAGLINOL 9288 Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . Yüzey aktifleri, emülsifiye edici özellik taşır. OCTYL DODECYL NEOPENTANOATE KULLANIMI : Dekoratif kozmetikler vs. WAGLINOL ODN Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . DECYL OLEATE KULLANIMI : Cilt ve saç bakım, güneş bakım ürünleri, dekoratif kozmetikler, traş mamülleri vb. WEICHOL 158 W Ester yapısında olup , cilt düzenleyici ve yağlandırıcı etki gösterir . METHYL PARABEN PARATEXIN M ETHYL PARABEN PARATEXIN E PROPYL PARABEN PARATEXIN P BUTYL PARABEN PARATEXIN B SODIUM METYL PARABEN PARATEXIN MS SODIUM PROPYL PARABEN PARATEXIN PS PHENOXYETHANOL PARATEXIN PE BENZYL ALCOHOL PARATEXIN BA PHENOXY ETHANOL PEG-4 LAURATE & IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE PARATEXIN IBP PHENOXYETHANOL & IODOPROPYNYL BUTYL CARBAMATE PARATEXIN IPT PHENOXY ETHANOL & METHYL PARABEN & ETHYL PARABEN & BUTYL PARABEN & PROPYL PARABEN & ISOBUTYL PARABEN PARATEXIN FPX PHENOXY ETHANOL & METHYL PARABEN & PROPYL PARABEN & 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL PARATEXIN MPB PHENOXYETHANOL & METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE & 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL & BUTYL PARABEN & ISOBUTYL PARABEN PARATEXIN LIN BENZYL ALCOHOL & METHYL PARABEN & PROPYL PARABEN PARATEXIN PBA PHENOXY ETHANOL & METHYL PARABEN & PROPYL PARABEN PARATEXIN PPM IMIDAZOLIDINYL UREA PARATEXIN IU DIAZOLIDINYL UREA & METHYL PARABEN & PROPYL PARABEN & PROPYLEN GLYKOL PARATEXIN DPM2 1,3-DI(HYDROXYMETHYL)-5,5-DIMETHYL & HYDANTOIN PARATEXIN DMD CHLOROMETHYLISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE & BENZYL ALCOHOL & TRIETHYLENE GLYCOL & PROPYLENE GLYCOL PARATEXIN CIB DIAZOLIDINYL UREA PARATEXIN DU DIAZOLIDINYL UREA & METHYLPARABEN & PROPYLPARABEN & PROPYLEN GLYCOL PARATEXIN DPM METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE & METHYLISOTHIAZOLINONE & METHYL PARABEN & BUTHYL PARABEN & ETHYL PARABEN & PROPYL PARABEN & ISOBUTYL PARABEN PARATEXIN CMI TRICLOSAN KULLANIMI : Durulama yapılan ve yapılmayan mamüllerde stabil yapı IRGASAN DP 300 Antimikrobik aktivite, cilt ve mukoza üzerinde uzun süreli koruma HYDROXYDICHLORODIPHEYL ETHER KULLANIMI : Ağartıcı içermeyen , çamaşır ve temizlik maddeleri için, antimikrobiyal özelliği olan mamüllerde kullanım . TINOSAN HP 100 Patojenik bakterilerin geniş bir spektrumuna karşı etkili. Antimikrobiyal mamüllerin ve formül bileşenlerinin kombinasyonuna bağlı olarak bakterilerin gelişmesini engeller ve/ veya öldürür
KOZMETİKTE BİOSİTLER KOZMETİKTE KORUYUCULAR KOZMETİKTE EMÜLGATÖRLER - KOZMETİKTE ÇÖZÜCÜLER KOZMETİKTE YAĞLANDIRICILAR KOZMETİKTE ESTERLER KOZMETİKTE SİLİKONLAR KOZMETİKTE UV ABSORBANLAR KOZMETİKTE AKTİF MADDELER KOZMETİKTE BOYAR MADDELER
SOLVER KİMYA
|
|