ANASON YAPRAK BİTİ..ZARARLARI..MÜCADELE YÖNTEMLERİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / ANASON YAPRAK BİTİ..ZARARLARI..MÜCADELE YÖNTEMLERİ..

 

 anason yaprak biti ile ilgili görsel sonucuÖZELLİKLERİ

H. foeniculi genellikle siyah renkli, yumuşak ve dolgun vücutlu, koloniler halinde yaşayan, kanatlı ve kanatsız formları bulunan 2 mm vücut uzunluğunda bir türdür. A. fabae ise kanatlı ve kanatsız formları koyu kahverengi ile siyah arasında değişen, 2.0-2.5 mm büyüklüğünde dolgun vücutlu, yavaş hareketli bir türdür.

Her iki tür de kışı ilk korukçusunda yumurta halinde geçirir. Havalar ısınmaya başlayınca yeni sürgün ve taze yapraklarda özsuyu emerek beslenirler. Genel olarak anason alanlarında çiçek tomurcuğu teşekkül etmeye başladığı sırada görülürler. Yaz boyunca döllenme olmaksızın yavru vermeye devam ederler. Yaz dişileri kanatlı veya kanatsız olabilirler. Yaz sonuna doğru dişi ve erkek yaprak bitleri görülmeye başlar. Bunlar çiftleşerek kışlık yumurtaları bırakırlar. İklim koşullarına bağlı olarak yılda 10-16 döl verirler.

 

 DAVRANIŞLARI

Yaprak bitleri bitkinin özsuyunu emerler. Sürgün ve yaprakların kıvrılmasına, sararmasına, çiçek ve tohumların anormal olmasına neden olurlar. Anason ekim alanlarında çiçeklenme devresinde önemli zarar yaparlar. Danelerin cılız kalmasına dolayısıyla verim düşüklüğüne neden olurlar. Zararlı, anason ekimi yapılan hemen her yerde bulunabilir

 

 anason yaprak biti ile ilgili görsel sonucuKÜLTÜREL MÜCADELESİ

Sonbaharda tarlada bulunan bitki artıkları ile tarla içinde ve kenarındaki yabancı otlar yok edilmelidir.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Çiçeklerin şemsiye tablasında veya yaprakların alt yüzünde yaprakbiti kolonileri oluştuğu zaman, % 15 zarar saptandığında hava koşullan da zararlının çoğalması için uygun gittiği takdirde hemen ilaçlı mücadeleye geçilmelidir.
 

ZİRAİ İLAÇLAR VE İLAÇLAMA REÇETELERİ.
 


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Azinphos Methyl % 25 WP 160 ml
Azinphos Methyl 230 g/l EC 200 ml
Diazinon 185 g/l EC 200 ml
Dimethoate 400 g/l EC 75 ml
Oxydemeton methyl 265 g/l EC 100 ml

 

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 






SOLVER KİMYA