BAĞLARDA KURŞUNİ KÜF HASTALIĞI..TARIM İLAÇLARI İLE MÜCADELESİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / BAĞLARDA KURŞUNİ KÜF HASTALIĞI..TARIM İLAÇLARI İLE MÜCADELESİ..

bağlarda kurşuni küf hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 ÖZELLİKLERİ

Fungus bağ kenarlarında yere dökülen hastalıklı yapraklar üzerinde, hastalıklı dane saplarında, hastalıklı salkım saplarında, bilhassa hastalıklı bitki artıklarının toprakla temas ettiği noktalarda çok faal bir şekilde kışlayabilmektedir.

Hastalıklı bitki artıklarında gelişen fungus fazla bir sıcaklığa ihtiyaç duymamaktadır. Gelişmesine ilkbahar ve yaz mevsiminde devam eden fungus, daneler normal olgunluk devresine gelince ilk enfeksiyonu yapmaktadır. Enfeksiyon için mutlaka su damlasına ihtiyaç duymaktadır.

bağlarda kurşuni küf hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 BELİRTİLERİ

Hastalık elverişli koşullarda bitkinin tüm yeşil kısımlarda görülebilirse de daha sık olarak salkım ve danelerde zarar yapar. Danelerde önce 3-5 mm çapında yuvarlak, pembemsi kızıla yakın lekeler halinde görülür. Lekeler büyüdükçe rengi de koyulaşır. Leke dane üzerinde homojen bir şekilde büyür. Parmakla bastırıldığında hastalıklı kabuk etli kısmından kolayca ayrılır. Hastalık ilerledikçe salkım ve daneler gri renkte bir küf tabakası ile kaplanır, daneler çatlar, çok ileri devrede buruşur ve meşinimsi bir hal alırlar. Hastalık olgunlaşmış salkımlarda direkt olarak ürün kaybına neden olmaktadır.

bağlarda kurşuni küf hastalığı ile ilgili görsel sonucu

 KÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Hastalıkla mücadelede kültürel önlemler çok önemli bir yer tutar.

1. Asmalarda güneşlenme ve havalanmayı temin etmek için iyi bir yaprak ve dal seyreltmesi yapılmalıdır.

2. Özellikle hasat dönemi sonbahara kalan ve bu nedenle yağışlardan etkilenen bağlarda asmaların üzeri polietilen örtülerle örtülerek, dört köşesinden iplerle yere çakılan kazıklara bağlanmalıdır, ayrıca üzümler sonbaharda fazla geciktirilmeden hasat edilmeli ve soğuk hava depolarına yerleştirilmelidir.

3. Asmalar üzümlerin olgunluk döneminde fazla sulanmamalı, fazla çiftlik gübresi ve azotlu gübrelemeden kaçınılmalıdır.

 

 TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Hastalıkla mücadeleye üzümlerin olgunlaşma başlangıcından hemen önce başlanmalı, diğer ilaçlamalar ise kullanılan fungusitin etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son ilaçlama hasat zamanı ve ilacın etki süresi göz önüne alınarak yapılmalıdır.

ZİRAİ İLAÇLAR VE İLAÇLAMA REÇETELERİ


İlaç Detayları :

Etken Madde Formülasyon Miktar
Cyprodini l+ Fludioxonil 37,5+%25 WG 50 g
Dichlofluanid %50 WP 200 g
Imazalil 500 g/l EC 30 ml
Iprodione %50 WP 75 g
Procymidone %50 WP 75 g
Procymidone 500 g/l SC 65 ml
Pyrimethanil 300 g/l SC 100 ml
Tolyfluanid %50 WP 200 g
Trichoderma harizianum izolatı No %25 WP 200 g
Vinclozolin % 50 WP/DF 75 g

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER: 
Bağlarda kurşuni küf hastalığı nedir, bağlarda kurşuni küf hastalığı nedenleri,  bağ hastalıkları, bağ bakımı,  bağ bakım gübresi, gübreleri,  bağ ağaçlarının hastalığı, hastalıkları,  bağ için besleme gübreleri, gübre üretimi, bağ gübresi, yaprak gübresi, damlama gübreleri, bağ gübresi nasıl yapılır, bağ için ilaç ile tedavi,  bağ mantar hastalığı mantar hastalıkları, bağ gübreleri, gübre üreticileri,toptan gübre, gübre toptancıları, gübre fiyatı, fiyatları,  bağ ilaçlama,  bağ ilaçlama programı, ilaçlama zamanı, bağlarda kurşuni küf hastalığı ile mücadeleceviz gübreleme.


SOLVER KİMYA