ÇAMAŞIR SUYU TÜKETİMİ (HİPO KULLANIMI) | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / ÇAMAŞIR SUYU TÜKETİMİ (HİPO KULLANIMI)

 

Çamaşır Suyu Kullanımı

 

Kapalı yerlerde uzun süre solunmamalıdır. Kullanımında açığa çıkan klor, organik maddelerle birleşerek, kanserojen madde olarak bilinen kloroform gibi trialometan ve karbon tetraklorür gibi istenmeyen yan ürünleri oluşturan tepkimeler vermektedir. Havaya karışan bu organik maddeler iç ortam havası konsantrasyonlarını, hipoklorit içeren temizlik ürünlerinin kullanımı sırasında önemli ölçüde artırır.

 

Oranlar kloroform için 8-52 kat, karbon tetraklorür için ise 1-1170 kat gibi artırarak çok tehlikeli düzeylere ulaştırır. Sadece çamaşır suyu içeren ürünlerin kullanılması sırasında nispeten düşük olan bu oranlar, deterjan ve parfüm katkılı, koyu kıvamlı veya jel ürünler için ise çok daha yüksektir. Bu da kanser riskini önemli ölçüde artırabilir.

Klor solunum yollarını tahriş eder. Burun dokusuna zarar verir ve deriyi yakar. 3,5 ppm (part per million: milyonda bir parçacık) kadar az bir değeri koku olarak algılanabilir ve 1.000 ppm değeri birkaç derin nefesten sonra ölümcül olabilir. Ortalama ağırlıkta bir kişi için haftada 40 saatlık çalışma süresinde, 8 saat içinde, 0,5 ppm’den daha fazla klora maruz kalınmamalıdır.

Çamaşır suyunun çıplak elle kullanılmaması gerekir, mutlaka eldiven kullanılmalıdır. İstenmeden göz ve deriye temas etmesi halinde vakit geçirmeden bol su ile yıkanmalıdır.

Çamaşır suyu içeren ürünlerin amonyaklı veya asidik (tuz ruhu, kireç çözücü gibi) temizlik maddeleriyle karıştırılmasının zehirli gazların (klor gazı ve klor aminlerin) açığa çıkarır. Bu karışım fayans, mermer ve marley gibi maddeleri parlatmada çok etkili olsa da çok tehlikelidir.

 Klor gazı, hava yollarında gırtlakağa ve özellikle cigerlere çekildiğinde, vücuttaki suyla birleşip hidroklorik asit haline gelir ve Hidrolik asit en kuvvetli asitlerdendir. Bu asit, solunum yollarında çok belirgin hasara yol açar. Uygulamanın etkisinde kalanlar reaktif havayolları disfonksiyon sendromu olarak adlandırılan astım benzeri bir tablo oluşumu kaydeder. Söz konusu hastalığı kaptıktan sonra yaşam kalitesi çok düşecek ve tıpkı astımlılar gibi en ufak bir koku, parfüm gibi maddeye temasta nefes darlığı yaşanması kaçınılmaz olacaktır.
 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.

 

ETİKETLER: DETERJAN NE DEMEK,DETERJAN İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN ÜRETİCİLERİ,DETERJAN NEDEN YAPILIR,DETERJAN BAŞLANGIÇ FORMÜLÜ,DETERJAN YAPMAK,TOZ DETERJAN İMALATI,SIVI DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN İÇERİĞİ,İÇERİK,DETERJAN BİLEŞİMİ,DETERJAN TERKİBİ,DETERJANIN YAPISI,DETERJAN NASIL KULALNILIR,NEDEN KULALNILIR,DETERJAN NEREDE KULLANILIR,DETERJANLAR,DETERJAN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,DETERJAN ANALİZİ,DETERJAN ANALİZLERİ,DETERJAN SPESİFİKASYONU,DETERJAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,DETERJAN MSDS,DETERJAN TEKNİK ŞARTNAMESİ,DETERJAN YAPILIŞI,DETERJAN ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ.

 

DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ
 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİDETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...VİDEOLARI








 

 

SOLVER KİMYA