KARNABAHAR BAKTERİYEL YAPRAK LEKESİ..MÜCADELESİ. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / KARNABAHAR BAKTERİYEL YAPRAK LEKESİ..MÜCADELESİ.

karnabaharda bakteriyel yaprak lekesi ile ilgili görsel sonucu

 ÖZELLİKLERİ

P. syringae pv. maculicola 1.5-3x0.2-0.4 u boyutunda, çubuk şeklinde 1-6 polar kamçılı, gram-negatif bir bakteridir. Sakkarozlu ortamda gri-beyaz, yuvarlak, kubbeli koloni oluşturur. Optimum gelişme sıcaklığı 24-25°C, maximum 29°C ' dir. Thermal inaktivasyon noktası 46°C ' dir.

Etmen kışı hastalıklı bitki artıkları üzerinde toprakta ve enfekteli tohumlarda geçirir. Toprakta 1 yıl süreyle canlılığını koruyabilmektedir. Primer enfeksiyonlar toprak ve tohumlarla olmaktadır. Sekonder enfeksiyonlar ise çeşitli nedenlerle açılan yaralardan ve stomalardan bakterinin girmesiyle gerçekleşmektedir.

karnabaharda bakteriyel yaprak lekesi ile ilgili görsel sonucu

 BELİRTİLERİ

Bakteriyel yaprak leke hastalığı yeşil yaprakların hem damarları nemde parankiması üzerinde oluşturduğu 1-3 mm çapında, çok sayıda, önceleri tek tek, zamanla birleşerek enfekteli alanlar meydana getiren kahverengimsi lekelerle karakterize edilir. Ağır enfekteli yapraklar sarararak 3-5 hafta içinde dökülür. İklim koşulları hastalık için optimum düzeyde devam ederse etmen başlara da geçerek belirtilerini verir. Bu durumda zarar oldukça önemlidir. Çürümeler görülür.

Hastalık dünyada bir çok ülkede saptanmıştır. Ülkemizde de Orta Anadolu ve Ege Bölgesinde varlığı belirlenmiştir.

 

 KÜLTÜREL MÜCADELE YÖNTEMİ

Hastalıksız tohumlar kullanılmalıdır.
Bulaşık alanlarda l yıllık ekim nöbeti uygulanmalıdır.
Fidelik toprağı dezenfekte edilmeli veya değiştirilmelimi

 

 TARIMSAL İLAÇLAR İLE MÜCADELESİ

Karnabahar bakteriyel yaprak lekesine karşı en iyi kimyasal mücadele tohum ilaçlamasıdır.Ancak ülkemizde bu hastalığa karşı ruhsatlı bir tohum ilacı bulunmamaktadır.

 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.


ETİKETLER: Karnabahar bakteriyel yaprak lekesi ile kültürel mücadele,karnabaharda yaprak lekesi neden olur,nasıl tedavi edilir,karnabaharda yaprak lekesi için tarım ilacı,tarım ilaçları,karnabaharda bakteriyel yaprak lekesinin zararları,zararı,fungusit tarım ilaçları,karnabaharda fungal hastalıklar,karnabahar bakımı,gübreleme,gübreleme programı,karnabaharda ilaçlama,tarım ilaçları çeşitleri,karnabaharda hastalık,hastalıklar,karnabaharda mantar hastalıkları,karnabaharda gübreleme,karnabahar gübresi,karnabahar yaprak gübresi,damlama gübre yapımı,karnabaharda baktariyel yaprak lekesi nedenleri.




SOLVER KİMYA