Lanolin nedir ve nerede kullanılır - kozmetik ansiklopedileri | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / Lanolin nedir ve nerede kullanılır - kozmetik ansiklopedileri

 

LANOLİN ile ilgili görsel sonucuLANOLIN Koyun yününün yağından istihsal edilen bir yağın ticari adıdır. Bütün yağlar gibi bir esterdir. Lanolinin başlıca meydana getiricisi olan klesteral esterleri ve yüksek yağ asitlerinin (palmitat, stearat ve aleat) bir karışımıdır.


LANOLIN, açık sarı renkte merhem kıvamındadır. Hafif kokuludur. Petrol eterinde, eterde, kloroformda ve sıcak susuz alkolde çözünür. Lanolinin erime noktası 40-42°C’dir. Lanolin ışık ve havadan zarar gördüğü için korunmalıdır. Uzun saklama sonucu veya lanolinin sulu emülsiyonu hidrolize ve okside olabilir. Antioksidanlar kullanılarak uzun süre korunabilir. Lanolin iki çeşittir. Biri hidrate (sulu) lanolin olup, sarımsı beyaz renktedir. Sulu lanolin, yaklaşık % 30 kadar su ihtiva eder ve suda çözünmez. Kloroform ve eterde çözünür. İkincisi ise susuz lanolin olup, yarıkatı ve sarımtrak bir maddedir. Suda çözünmez, fakat kendi ağırlığının iki misli su ile bir karışım verir ve bu karışımdaki lanolin, sudan ayrılmaz. Diğer organik çözücülerde ve sıcak alkolde çözünür.

LANOLIN koyun yününden elde edilir. Koyun yünü, basit yıkama ile madeni tuzlarından temizlenir. Sonra sabunlu su veya alkali çözeltisi ile yıkanır. Bu yıkamada lanolin, yünden alınmış olur. Bu sabunlu su, % 0,5-5 miktarında lanolin bulundurur. Bu karışımda lanolin emülsiyon şeklinde olup, çok küçük tanecikler halinde karışımdan ayrılır. Bu emülsiyonrdan lanolini ayırmak için, santrifüj, asitle çöktürme veya Ca ve Mg tuzu halinde çöktürme metodları kullanılabilir.

Arıtmak için, özel toprak süzgeçlerden süzülür. Rengi ağartılır. Bu işlem için sülfat asidi, potasyum bikromat, klor ve hidrojen peroksit kullanılır.

Ticarette en çok sulu (hidrate) lanolin kullanılır. Lanolin, merhemlerin yapımında, kozmetikte, el kremlerinde, traş kremlerinde, kıl dökücü kremlerde ve kolloidal gümüş merhemi gibi nüfuz edici merhemlerde kullanılır. Türk kodeksine göre lanolinin terkibi, 13 kısım lanolin, 4 kısım su ve 3 kısım sıvı parafindir. Hafif antiseptiktir, saçların kırılmasını önler (şampuanlara katılır), cildi güzelleştirir.
 



ETİKETLER: LANOLİN ALKOL NEDİR,LANOLİN NEREDE KULLANILIR,LANOLİNİN ÖZELLİKLERİ,LANOLİN ALKOL MSDS,LANOLİN KULLANIMI,LANOLİN NEDEN KULLANILIR, LANOLİN VE KOZMETİK FORMÜLLERİ,LANOLİN ALKOL YAPISI,LANOLİN ALKOL KULLANIMININ YARARLAR,FAYDALARI,LANOLİN ALKOL İÇEREN ÜRÜNLER,LANOLİN İÇEREN ÜRÜNLERİN KULLANIMI,LANOLİN ALKOL İÇEREN ÜRÜNLERİN FAYDALARI,YARARLARI,LANOLİNİN TİCARETTEKİ KULLANIMI,LANOLİN NASIL ELDE EDİLİR,ELDE EDİLİŞİ,LANOLİN ÇEŞİTLERİ,TÜRLERİ,LANOLİNİN KOZMETİKTE KULLANIM ALANLARI,SAÇ BAKIMI,CİLT BAKIMI.

 
BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİHerhangi bir BİTKİSEL KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bitki özlü sabun üretimleri ve imalat formülleri, bitkisel yüz bakım ürünleri,bitkisel yüz ve vucut kremleri,bitkisel saç bakım ürünleri,bitkisel şampuanlar,bitki özlü krem üretim metotları,güzellik bakım ürünleri,bitkisel soft krem ve losyonlar,ayak bakımları,cilt bakımları,gece ve gündüz bitkisel krem yapımları,nemlendiriciler ve cold krem üretimleri ve daha birçok bitkisel kozmetik ürünlerinin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce kişisel bakım ürünleri, bitki özlü kremleri,bitksel losyonları, nemlendiricileri,onarıcı kremleri ve bitkisel losyonları,  hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
 





KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE İÇERİKLERİ











KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE VİDEOLARI















SOLVER KİMYA