SAÇIN YAPISI..SAÇ SORUNLARI.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / SAÇIN YAPISI..SAÇ SORUNLARI..

ÇOK GÜR SAÇLAR ile ilgili görsel sonucuSaç en basit tanımı ile keratin adlı protein yapısıdır. Saç epitelyum hücrelerinin değişime uğrayarak dermal papilla adı verilen oluşumdan uzayan halidir. Saç folikülleri içten dışa doğru soğan benzeri iç içe geçmiş çok sayıda silindirik yapı içerirler, dermal papilla bu sistemin merkezindedir. Folikül alt ve üst kısım olarak ikiye ayrılır. Alt kısımda bölünerek çoğalan hücreler, üst kısımda ise saçın dış katmanını oluşturan hücreler vardır. Saç üç farklı katmandan oluşur, bunlar, dış katman (kütikül), orta katman (korteks) ve iç katmandır (öz).
 
Saç genel olarak, aminoasitlerin birleşimi ile oluşan proteinden meydana gelir. Saç kabuğu sert proteinlerin sarmal şekilde katı değişik bağlar yardımı ile bağlanması sonucu oluşur. Bu sarmal yapı sayesinde saç teli kırılmadan bir miktar esneme özelliğine sahip olur. Kabuk saçın bütün canlı elemanlarının bulunduğu yerdir, bu oluşum yine protein içeren kütikül tabakası ile kaplıdır.


Saç derisinde santimetrekare başına düşen saç miktarıdır.Saç üç farklı katmanda organize olmuş hücrelerden oluşur. Bu katmanlar, dış katman (kütikül), orta katman (korteks) ve iç katmandır (öz).Saç büyük oranda keratin adında bir protein maddesinden oluşur. Keratin vücutta tırnak, saç gibi uzayan yapılarda bulunur. Bunun dışında saç karbon (%50.65), hidrojen (%6.36), nitrojen (%17.14), sülfür (%5.0) ve oksijenden (%20.85) oluşur.

 

SAÇ HASTALIKLARI

Saç egzaması: Yaygın bir rahatsızlıktır. Belirtiler herhangi bir sebep olmaksızın derinin sürekli kaşınması ile başlar. Zamanla kaşınan bölgede kızarıklık, pullanma ve daha ileri durumlarda sulanma ve yaralar görülür. Tedavi edilmediğinde kaşıntı sürekli bir hal alabilir ve başka bölgelere yayılabilir. Kadınlarda erkeklerden daha çok görülür.

Saç kıran: Saç kıran bir-iki santime kadar olan yuvarlak bir bölgede saçın dökülmesi ile ortaya çıkar. Asıl nedeni strestir. Sadece bir bölgede olabilmekle beraber birkaç ayrı yerde de görülebilir. Saç, sakal, kaş ve kirpiklerde görülebilir. Hastalığın asıl nedeni strestir, fakat bazen otoimmün hastalarında da görülebilir.

SAÇIN YAPISI

Saç gözenekliliği saçın membran tabakası ile ilgilidir. Buna göre saç düşük, normal ya da yüksek gözenekliliğe sahiptir. Eğer saçta membran tabakası çok sıkı ise bu saç düşük gözeneklidir. Düşük gözenekli saçlar nemi tutar fakat membran çok sıkı olduğundan bu saça işlem yapmak zordur. Boya ve perma düşük gözenekli saçlara daha zor nüfuz eder. Normal gözenekli saçta membran tabakası nemi kaybetmeyecek kadar sıkıdır. Yüksek gözenekliliğe sahip saçlar ise membran tabakası açık olduğu için nemi hemen absorbe edip çok çabuk kaybederler. Bu yüzden bu saçlar kuru ve sert olur. Ayrıca yüksek gözenekliliğe sahip saçlara kimyasal işlemler yapılırken maddeler çok çabuk nüfuz edecekleri için dikkatli olmak gerekir. Bu tip saçlarda saça zarar vermemek için işlem süresi daha kısa tutulmalıdır.

 Saç kökü saçın deri altında bulunan kısmıdır. Bu kısım saçın folikül içine yerleşmiş bölümüdür.

SAÇ BAKIMINA YARDIMCI OLAN MADDELER

Silikon: Silikon, şampuandan saç serumları ve saç parlatıcı ürünlere kadar birçok saç bakım ürününde kullanılan bir kimyasal bileşendir. Silikon temel olarak saç kütikülünü kaplamak ve saç telinin zarar gördüğü veya kırıldığı noktalardaki küçük açıkları doldurmak için tasarlanmıştır. Bazı kişiler uzun süre boyunca zarar görmeksizin silikon içeren ürün çeşitlerini kullanabilirken, bazı kişilerde ise bu ürünlerin uzun süre kullanımı saç kuruluğuna ve kırılganlığına neden olabilir. Bunun nedeni silikonun saç kütikülünde birikip kütikülü tıkamasıdır.

Susam yağı: Açık sarı renkte, yenilebilir susam tohumlarından elde edilen yağdır. Cildi yumuşatıcı etkisi vardır. Esans yağları için koruyucu yağ olarak da kullanılır. Susam yağı aynı zamanda zarar görmüş saçı onarıcı özelliğe sahiptir. Sedef hastalığı ve egzama tedavisinde kullanılır. Tüm cilt ve saç tipleri için faydalıdır.

Sarısabır (Aloe Barbadensis) Yaprağı Suyu: Doğal, saç derisini ferahlatan ve saçı nemlendiren etkisi vardır.

ETİKETLER:  SAÇ NEDİR, SAÇIN YAPISI, SAÇIN KISIMLARI, SAÇ BAKIMI, SAÇ BAKIMI

NASIL YAPILIR, SAÇ HASTALIKLARI, SAÇ HASTALIKLARI NELERDİR,

SAÇ HASTALIKLARI TEDAVİSİ, TEDAVİ YÖNTEMLERİ, SAÇ HASTALIKLARINA DOĞAL

ÇÖZÜMLER NELERDİR, SAÇ HASTALIKLARINA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER,

SAÇIN GÖZENEKLİ YAPISI, SAÇTA SUSAM YAĞI KULLANIMI,

SAÇ BAKIMINDA DOĞAL YÖNTEMLER, SAÇ BAKMINDA SİLİKON KULLANIMI,

SAÇ BAKIMINDA SİLİKON KULLANIMININ YARALARI, SAÇKIRAN HASTALIĞI,

SAÇ EGZAMASI NEDİR, TEDAVİSİ NELERDİR, SAÇ BAKIM YÖNTEMLERİ.

 

 

SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ Herhangi bir SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ VE BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ düşünüldüğünde ve bu konu da kaynak arandığında SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.


SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde değişik amaçla hazırlanmış şampuan üretimleri,saç kremleri,saç biriyantinleri,saç jöleleri,saç serumları,antioksidan saç kremleri ve bebek bakım ürünlerinin  ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.




SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki yüzlerce saç bakım ürünlerinin ve bebek bakım ürünlerini, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

 

 

KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE İÇERİKLERİ











KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE VİDEOLARI















SOLVER KİMYA