SERT VE YUMUŞAK YÜZEYLERİN TEMİZLENMESİ | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / SERT VE YUMUŞAK YÜZEYLERİN TEMİZLENMESİ

 

Seramik Yüzeyler


Kil, kaolin ve çeşitli minerallerden oluşan ve sırlı fırınlanmış döşeme malzemeleridir. Asitlere ve alkalilere karşı dayanıklı olup kolay çizilmez. Bi­rinci derecede su ile ilişkisi olan banyo, tuvalet, havuz, hamam, mutfak gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Dayanıklı olduğu gibi sağlıklı ve estetik malzeme olarak da bir çok iç dış mekan kaplamalarda kullanılır. Temizliği sırasında yoğun asit, yüzey sırrına zarar verdiğinden kullanılmaz. Bu ne­denle, tuz ruhu asla kullanılmamalıdır. Uzun vadede yüzeye zarar vererek hiç giderilmeyen lekelerin oluşumuna sebep olabilir.

Bu tür yüzeylerde ağartma amacıyla çamaşır suyundan yararlanılabilir. Sıvı deterjanlarla yıkanarak veya silinerek temizlenir. Seramik yüzeylerin temizliğinde çamaşır suyu ve amonyak tavsiye edilir. Ovalanarak temizle­necek seramik yüzeylerde köpürmenin önlenmesi amacıyla, toz deterjan ya da yoğun likit deterjanlar tercih edilirken, silinerek temizlenecek yüzeylerde hijyenik özelliği olan sıvı deterjanlar daha iyi sonuç vermektedir.


Cam Yüzeyler

Camlar haftada bir temizlenir. Büyük parça camların temizliğinde uzun saplı çeksillerden yararlanırken, küçük parça camların temizlenmesinde sapsız çeksiller kullanılır. Bu çeksiller lastik ağızlı aparatlar olduğundan cam üzerindeki suyu çok kolay toplar. Cam üzerindeki kaba kirler alındık­tan sonra cam sil kullanarak parlatma işlemi yapılır. Profesyonel cam temizliğinde iki temel metot vardır. Küçük yüzeylerde camlara cam temizleyicisi, aerosol ya da el spreyi sıkılır ve kurulanır. Geniş yüzeyler, düşük konsantrasyonlu bir deterjanla sulandırılıp cam sileceği ile silinir. İnce yerler kirli su emici bez ile temizlenebilir. Cam silme personeli camın konumuna göre farklı malzemelerden yararlanabilir. Yüksek bir alanda çalışacaksa emniyet kemerini bağlar.

Cam silmeye üst sağ köşeden başlayarak alta doğru devam eder. Kova­daki deterjanlı suyla cam pelüş yardımıyla camdaki kiri yumuşatır. Ulaşa­bileceği ve bir defada sileceği alana deterjanı tatbik eder. Temizlik bezi ile camı kurular. Silmeden sonra camda ortaya çıkan kaba kirleri cam jileti ile kazılır. Temiz toz bezi ve cam sil ile son bir silme işlemi daha yapılır ve tüm camlar silininceye kadar işleme devam edilir. Cam silme deterjanlarının (cam-sil) az köpürmesi, parlaklık veren ve temizleyen maddeler (amonyak, alkol) içermesi gerekir. Cam yüzeyler pencere ve kapılarda olabileceği gibi, masa ve komodin üstlerinde de olabilir.

 

Kağıt Kaplı Duvarlar

Kağıt ya da selüloz bazlı olduğu için yıkanarak ya da çok ıslak olarak temizlenmez. Yumuşak lifli naylon ya da kıl uzun saplı fırça ile kolayca silinebilir. Yağışlı ve nemli havalarda asla temizlenmemelidir. Nemli hava tozun kağıt üzerine daha fazla yapışmasına sebep olur. Duvar kağıtları üzerinde meydana gelen yağ lekelerini çıkarmak zordur. Fakat biraz benzin ya da tiner dökülmüş pamukla tamponlayarak lekelerin rengi biraz soldurulabilir. Bu amaçla çamaşır suyu ya da başka leke çıkartıcılardan yararlanabilir. Lekeler büyük ve çıkmıyorsa, aynı renk ve deseni olan başka bir kağıttan keserek oraya uygun bir şekilde yapıştırmak soruna çözüm getirebilir.

Tahta Kaph (Lambri) Duvarlar

Ahşap yüzeyin her gün hafif nemli bir bezle tozu alınmalıdır. Hoşa gitmesi ve dayanıklılığın artması için ayda bir kez cilalanması gerekir. Lekelerin çıkartılmasında terebentin esansından ya da bu amaçla üretilmiş ahşap temizleyicilerden yararlanılabilir.



DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.


 

ETİKETLER: SERT YÜZEYLERİN TEMİZLENMESİ NASIL YAPILIR,YUMUŞAK YÜZEYLERİN TEMİZLENMESİ,SERT YÜZEY TEMİZLEYİCİ NEDİR,NASIL YAPILIR,SERT YÜZEY TEMİZLEYİCİ FORMÜLÜ,FORMÜL,FORMÜLLERİ,YUMUŞAK YÜZEY TEMİZLEYİCİ İMALATI,ÜRETİMİ,ÜRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,SERT VE YUMUŞAK YÜZEY TEMİZLEYİCİ ELDESİ,İÇERİĞİ,BİLEŞİMİ,DETERJAN NE DEMEK,DETERJAN İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN ÜRETİCİLERİ,DETERJAN NEDEN YAPILIR,DETERJAN BAŞLANGIÇ FORMÜLÜ,DETERJAN YAPMAK,TOZ DETERJAN İMALATI,SIVI DETERJAN ÜRETİMİ,DETERJAN İÇERİĞİ,İÇERİK,DETERJAN BİLEŞİMİ,DETERJAN TERKİBİ,DETERJANIN YAPISI,DETERJAN NASIL KULLANILIR,KULLANIMI,ÖZELLİKLERİ,NEDEN KULLANILIR,DETERJAN NEREDE KULLANILIR,DETERJANLAR,DETERJAN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,DETERJAN ANALİZİ,DETERJAN ANALİZLERİ,DETERJAN SPESİFİKASYONU,DETERJAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,DETERJAN MSDS,DETERJAN TEKNİK ŞARTNAMESİ,DETERJAN YAPILIŞI,DETERJAN ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ.

 

DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ
 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİDETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...VİDEOLARI








 

 

SOLVER KİMYA