SOYADA TÜTÜN TRİPSİ..SOYA ZARARLILARI..MÜCADELESİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / SOYADA TÜTÜN TRİPSİ..SOYA ZARARLILARI..MÜCADELESİ..

SOYA TRİPSİ ile ilgili görsel sonucu

 SOYA TRİPSİ VE ÖZELLİKLERİ

Erginleri 0.8-0.9 mm boyda, açık sarı veya esmerimsi renktedir. Vücutları silindir şeklinde olup, abdomen incelerek son bulur. Kanatların kenarları kirpik şeklinde saçaklıdır. Nimf ergine çok benzer. Yumurta oval şeklinde 0.3 mm boyda ve beyaz renktedir. Birinci dönem nimf beyaz, ikinci dönem nimf açık sarı renkte 0.9 mm boydadır.

Kışı ergin halde çeşitli bitkiler üzerinde geçirirler.Yumurtalar yaprakların alt yüzüne veya içine paketler halinde bırakılır. Genel olarak yumurtadan 4-5 gün içinde nimf çıkar. Yılda 4-6 döl verebilir.

SOYA TRİPSİ ile ilgili görsel sonucu

 SOYA TÜTÜN TRİPSLERİ VE DAVRANIŞLARI

Bitki özsuyunu emerek soya yapraklarında zarar yaparlar, gelişmede durgunluğa neden olurlar. Yapraklarda en belirgin olarak zararın görünümü damarlar boyunca oluşan gümüşlenmelerdir.

 

 SOYADA TÜTÜN TRİPSİ İLE KÜLTÜREL MÜCADELESİ

Soyanın yanı sıra pamuk, tütün, soğan, sarımsak, çeşitli sebze, yerfıstığı ve pancar gibi birçok bitkilerde bulunması nedeni ile bu bitkilerin soya aralarında ekim ve dikimlerinin yapılmaması yararlı olur.

 

 SOYADA TÜTÜN TRİPSİ İÇİN

TARIM İLAÇLARI İLE MÜCADELESİ

İlaçlar aletin deposuna konulmadan önce bir kova içinde bir miktar suda sulandırılmalıdır. Bu karışım daha önce su ile en az üçte birine kadar doldurulmuş aletin tankına dökülmeli ve karıştırılırken tankın üst çizgisine kadar su doldurulmalıdır. Böylece ilaç ile su uygun bir şekilde karıştırılmalı ve aletin püskürtme memesi ayarlanmalıdır. Dekara sarf edilecek su ile ilaç miktarı kalibrasyon ile saptanmalıdır. Toz ilaçlarda kullanılacak alet ( körük gibi) iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. İlaçlama hızı sabit tutulmalı ve ilaçlama bitki tepesinden 30 cm yükseklikte yapılmalıdır. İlaçlamalar rüzgarsız bir havada, sabahın erken saatlerinde ( çiğ olmaksızın) yapılmalıdır. Günün sıcak saatlerinde yapılan ilaçlamalar buharlaşma ile ilaç kaybına ve fitotoksisiteye neden olabilir. Ayrıca insan sağlığı yönünden de sakıncalıdır

 

 SOYA TÜTÜN TRİPSİ İÇİN

TARIM İLAÇLARI VE İLAÇLAMA ZAMANI

Yaprakçık başına ortalama 5 tütün tripsi düştüğünde ilaçlı uygulamaya geçilebilir.

 



GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ



ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerinÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİmevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.



SOLVER KİMYA