SU ŞARTLANDIRMADA REJENERASYON - TUZLAMA | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / SU ŞARTLANDIRMADA REJENERASYON - TUZLAMA

 

KAZAN KİMYASALLARINDA SU ŞARTLANDIRMA REJENERASYONU - TUZLAMA

İyon değiştirici reçinelerin sudaki iyonları gidermek için sınırlı bir kapasiteleri vardır. İyon değiştirme işleminin tersi olan rejenerasyon işlemi reçineyi orjinal formuna dönüştürür. Rejenerasyon çevrimi, geri yıkama, reçine yatağına tuzlu su emişi ve durulamadan oluşur. Geri yıkama ile reçine tanecikleri birbirinden ayrılır ve de tuzlu su ile muameleye hazır hale getirilir.
 

Geri yıkamada su akış hızına dikkat edilmesi gereklidir, reçine yatağının akışkanlaşmasına ve sistemden atılan su ile reçine kaybına izin verilmemelidir. Cihaz 5-10 dakika ters yıkanmalıdır. Rejenerasyonda %15-20’lik tuz çözeltisi kullanılır. Çözelti 45–60 dakika cihazdan geçirilir. Beher litre reçine için 150–250 gr tuz kullanılmalıdır. Cihazın tuzlu su çözeltisi ile teması esnasında, iyon değiştirici reçine sudan uzaklaştırıp tuttuğu iyonları bırakır ve bu iyonlar reçine tankından dışarı atılır.

 

Reçine sonraki kullanım için hazır hale gelmiş olur.
Su yumuşatma sistemlerinden geçirilen suların sertliğini sıfıra indirmek mümkündür. Zaman zaman az miktarlarda sertlik kaçağı görülebilir. Söz konusu sertlik kaçağı rejenerasyon esnasındaki tuzlama miktarı arttırılarak giderilebilir. Ancak, ham su TDS değeri arttıkça, yumuşatma sistemi çıkışındaki sertlik kaçağı da artacaktır.

Reçinelerin kirlenerek su yumuşatma kapasitelerinin düşmesi halinde reçine temizleyicisi ve aktivatörü ile, su yumuşatma devresi eski kapasitesine getirilir.

                              


DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ içerisindeki bu ürünleri hiçbir teknik destek almadan ve gerektiğinde hiçbir teknik makine kullanmadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ mevcut işlerinizin gelişmesine katkı verebilir veya yeni bir iş kolu yaratmanızda sizlere ışık tutabilir.



ETİKETLER: TUZLAMA NEDİR,REJENERASYON NEDİR,KAZAN KİMYASALLARI NELERDİR,NASIL YAPILIR,KAZAN KİMYASALLARI İMALATI,İMALAT YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,KAZAN KİMYASALLARI ELDESİ,BİLEŞİMİ,İÇERİĞİ,KAZAN KİMYASALLARI FORMÜLÜ,FORMÜL,FORMÜLLERİ,KAZAN KİMYASALLARI İÇERİĞİ,KAZAN KİMYASALLARI KULLANIMI,TEKNİK ÖZELLİKLERİ.

 

DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ
 

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİDETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


DETERJAN ANSİKLOPEDİLERİ...VİDEOLARI








 

 

SOLVER KİMYA