SU TUTUCU BANTLAR | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / SU TUTUCU BANTLAR

YAPI PROJELERİNDE SU TUTUCU BANTLAR Halen kullanilmakta olan su tutucu bantlar ülkemizde TS3078 standardı ile tanimlanmistir. Bu standart ; bantlarin tip, boyut ve seçim kriterlerini içermektedir. Tasarim ve uygulama öncesinde mutlaka ,bu standarda basvurulmalidir.

Su tutucu bantlar , santiye sartlarinda projeden ve projeciden bagimsiz olarak seçilmemeli, uygun tipte ve projeci tarafindan seçilmelidir.

Su tutucu bantlar genel olarak genlesme ve soguk derz tipi olarak iki ana sinifa ayrilmakta.

Su tutucu bantlar, ek yapilmasi gerektiginde ,birbirlerine kaynak yöntemiyle birlestirilmeli , kesinlikle bindirme yöntemi tercih edilmemelidir. Elektrikli ve haricen isitmali bant kaynak havyalarindan biri kaynak için kullanilmalidir. Kaynak , mutlaka su ile test edilmelidir. Gerekiyorsa bant kaynak kalibida kullanilmalidir.

Yapilarin zorunluluklari nedeniyle farkli yönlerden gelen su tutucu bantlar birbirleri ile kesisebilmektedir.Böyle durumlarda , santiyenin isini kolaylastirmak ve daha emniyetli tarafta kalmak için üretici firmadan T , L seklindeki hazir parçalar temin edilmelidir.

Su tutucu bantlar , donatiya tutturulurken, kesinlikle delinerek tutturulmamali ; kendinden delikli ve kulakçikli tip seçilmeli veya agraf (mandal) ile donatiya tutturulmali. Su tutucu bantlarin üzerindeki kanal ve çikintilarin suyun kaçis yolunu uzatmak için tasarlanmis oldugu gözönünde tutulmalidir.

 

 YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİLERİ

İÇERİKLERİ


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2



SİPARİŞ VER



YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİLERİ

VİDEOLARI










SOLVER KİMYA