TOZ GÜBRELER..SIVI GÜBRELER..GRANÜL GÜBRELER..FORMÜLLERİ.. | SOLVER KİMYA - KİMYA ANSİKLOPEDİSİ - İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ - KİMYA MAKALELERİ


MAKALELER / TOZ GÜBRELER..SIVI GÜBRELER..GRANÜL GÜBRELER..FORMÜLLERİ..

 

kompoze gübre ile ilgili görsel sonucu25 - 5 - 10 KOMPOZE GÜBRE TÜKETİMİ..


ÜRETİMİ..İMALAT METOTLARI..

25 - 5 - 10 KOMPOZE TOZ GÜBRE..

ÜRETİMİ..FORMÜLÜ..FORMÜLLERİ..


25 - 5 - 10 kompoze gübresi sadece yaprağı tüketilen ve bir kalite bitkisi olan çay bitkisinin gerek yetişme alanı topraklarının özelliği ve gerekse çay bitkisinin topraktan kaldırdığı azot, fosfor ve potasyum miktarları üzerine yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda geliştirilmiş bir kompoze gübresidir. Bu gübrenin bünyesinde % 25 oranında bitki tarafından alınabilir azot (N), % 5 oranında fosfor (P2O5) ve % 10 oranında potasyum (K2O) bulunur. Granül yapıya sahip olan 25 - 5 - 10 kompoze gübresi elle ve gübreleme ekipmanı ile uygulamaya uygundur.


Kullanım Alanları ve Zamanı

Çay tarımına özgü olarak üretilmiş olmasına rağmen fosforca zengin toprakların veya fosfor ihtiyacı az olan bitkilerin gübrelemesinde de kullanılabilir. Özellikle sofralık patates üretiminde ve yaprağı yenen sebzelerin gübrelenmesinde emniyetle kullanılabilir. 

25 - 5 - 10 kompoze gübresi diğer kompoze gübreler gibi çay bahçesinde ilkbaharda yeni sürgün faaliyeti başlamadan önce, diğer bitkilerde fide dikim veya tohum ekim öncesi uygulanmalı ve toprağa karıştırılmalıdır. Uygulama miktarı toprak analizlerine göre belirlenmelidir.

çay tarlası ile ilgili görsel sonucuÇay üretim alanlarının çok eğimli ve aşırı yağışlı bölge olması nedeniyle 25 - 5 - 10 kompoze gübresi imkan ölçüsünde toprağa karıştırılmalıdır. Çay bitkisi yaprağının kalitesi gübreleme ile doğrudan ilişkilidir. Çay yaprağı ile topraktan kaldırılan azot miktarı fosfora göre 4-5 kat daha fazla, potasyuma göre ise 2-3 kat daha fazladır. Bu nedenle 25 - 5 - 10 kompoze gübresi son araştırmalara göre en uygun gübredir. Çeşitli firmalar tarafından üretilen gübrelerin renginin farklı olması gübredeki besin maddeleri ile ilgili olmayıp, rutubet çekmeyi önleyici kaplama maddelerinin renk farkından ileri gelmektedir. Önemli olan az rutubet çeken, tozlanmayan granül gübre olmasıdır. 

Çay bahçelerinin toprakları toprak pH değeri bakımından aşırı yağışlar ve üst gübrelemede Amonyum Sülfat (şeker gübresi) kullanılması nedeniyle çok azalmış ve çay bahçelerinin topraklarının büyük bir kısmının pH değeri 4’ ün altına düşmüştür. Bu nedenle üst gübrelemede Amonyum sülfat gübresi kullanılmayıp yerine % 26 N CAN gübresi kullanılmalıdır. Yüksek kaliteli çay yaprağı için bu şarttır. Bunun yanında toprak analizine dayalı olarak 3-5 yılda bir kireçleme yaparak çay bahçesi topraklarının 4,5-5,5 pH değerleri arasına yükseltilmesi gerekir.



 

Her türlü KİMYASAL veya ORGANİK GÜBRE İMALATI 

için bir kaynak arandığında 

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ 

sizin için iyi bir kaynak olabilir.



 

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce organik ve kimyasal gübrelere ait, İMALAT FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur. Bu ansiklopedi içerisindeki kimyasal ve organik gübreleri, hiçbir teknik makine kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tek başınıza imal edebilirsiniz.


 

GÜBRE ÜRETİMLERİ

VE

İMALAT FORMÜLLERİ


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir organik gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİiçerisinde yüzlerce organik gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.

KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ

Herhangi bir kimyasal gübre üretimi düşünüldüğünde ve bu konuda kaynak arandığında KİMYASAL  GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir gübre üretim kaynağı olabilir. KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ içerisinde yüzlerce kimyasal gübrelerin ÜRETİM FORMÜLLERİ ve İMALAT TEKNİKLERİ mevcuttur.


TARIM HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Organik ve kimyasal gübrelerde kullanılan hammaddelerin fiziksel ve kimyasal özellikleri,kimyasal formülleri, nerede ve nasıl kullanıldığı ve ne içerisinde çözündüğüne ait, geniş bilgi ve kaynağı TARIM HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde bulabilirsiniz.


ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ ve KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ herkesin çok kolay anlayabileceği ve herkesin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.Bu ansiklopediler yardımı ile kendi gübrenizi kendiniz üretebilir veya gübre üretiminde mevcut işlerinizi geliştirmede sizlere yol gösterici olabilir.

 

 

 

ANSİKLOPEDİLER...VİDEOLARI




 




 

SOLVER KİMYA